Produkty pro antibiotika proti chlamydiím (2)

Stárnutí Esenciálních Olejů

Stárnutí Esenciálních Olejů

Peroxidace a intramolekulární reakce Oleje z oliv se v průběhu času zkazí. Zkažení je chemická změna molekulárních struktur rostlinných olejů. Ty samé chemické mechanismy působí také na esenciální oleje. Přítomnost kyslíku, který je přirozeně rozpuštěn v olejích, iniciuje tyto chemické reakce. Ty se zrychlují v přítomnosti světla, vzduchu, teplotních skoků nebo různých nečistot. Reakční mechanismus tohoto „stárnutí“ se dělí do dvou fází: peroxidace a intramolekulární reakce (nebo fáze propagace). Vědecká literatura popisuje několik příkladů peroxidace. Zde je příklad linalolu, který je hojně přítomen v esenciálních olejích. (Příklad: levandule, lavandin, tymián s linalolem, růžové dřevo, šalvěj muškátová atd.). V tomto schématu linalol nejprve podléhá peroxidaci. Ta produkuje nový sloučeninu: 7-dydroperoxy-3,7-dimethyl-octa-1,5-diene-3-ol.
Kyselina citronová monohydrát. LM

Kyselina citronová monohydrát. LM

Zcitronová kyselina monohydrát je přírodní organická kyselina, která se vyskytuje ve formě bílých krystalů. S chemickým vzorcem C₆H₈O₇ · H₂O a molekulární hmotností 210,14 g/mol je to všestranně použitelná látka, která se osvědčila v mnoha průmyslových a komerčních aplikacích. Zcitronová kyselina monohydrát, také známá pod označením Citronová kyselina monohydrát, je klasifikována podle schválení E330 a splňuje tak nejvyšší kvalitativní požadavky. Chemické a identifikační údaje: CAS číslo: 5949-29-1 EINECS číslo: 201-069-1 Čistota zcitronové kyseliny monohydrát činí minimálně 99,5 %, což potvrzuje vynikající kvalitu tohoto produktu. Často se používá v potravinářském, nápojovém, kosmetickém a farmaceutickém průmyslu, zejména jako kyselící činidlo, konzervační látka, regulátor pH a komplexotvorná látka. Specifikační hodnoty: Oxaláty (po sušení): ≤ 100 ppm Arsen: ≤ 1 ppm Rtuť (Hg): ≤ 1 ppm Olovo (Pb): ≤ 0,5 ppm Obsah vody: ≤ 8,8 % Sulfátová popel (po kalcinaci při 800°C): ≤ 0,05 % Tyto přísné specifikace zaručují minimální znečištění a činí zcitronovou kyselinu monohydrát spolehlivý produkt pro průmyslové a komerční procesy. Látka je obzvlášť žádaná v potravinářském průmyslu pro stabilizaci produktů, stejně jako v chemii jako součást čisticích a pečujících produktů.